Not register? Register Now!
Essay Available:
You are here:
Pages:
5 pages/≈1375 words
Sources:
No Sources
Level:
APA
Subject:
Mathematics & Economics
Type:
Math Problem
Language:
English (U.S.)
Document:
MS Word
Date:
Total cost:
\$ 21.6
Topic:

# How Casino Cash is Processed from the Cashier to the Volts (Math Problem Sample)

Instructions:

THE ASSIGNMENT WAS A MATH PROBLEM ON HOW CASINO CASH IS PROCESSED FROM THE CASHIER TO THE VOLTS AND READIED FOR TRANSPORT TO THE BANK. THE QUESTION-AND-ANSWER SET AIMED TO GET TO A CONCLUSION ON WHETHER THE CASINO SHOULD IMPLEMENT AN AUTOMATED CASH PROCESSING SYSTEM. the system would be more efficient and effective by reducing processing times and increasing profits from the clients.

source..
Content:

How Casino Cash is Processed from the Cashier to the Volts
Question 1
Drop Process Diagram
010886Obtaining slot cabinet keys from casino cashier’s cage(15 mins)Remove the drop bucket from the slot machine cabinet and tagging it with slot number (10 mins)Filling collection cart with 20 buckets from various machines(20 x 10 mins = 200 mins total) Delivering and securing collected buckets in the hard count room(30 mins)0Obtaining slot cabinet keys from casino cashier’s cage(15 mins)Remove the drop bucket from the slot machine cabinet and tagging it with slot number (10 mins)Filling collection cart with 20 buckets from various machines(20 x 10 mins = 200 mins total) Delivering and securing collected buckets in the hard count room(30 mins)
Time Taken to Empty \$300 Silver Machines
To compute the question, one must take into account the following established facts: Getting the keys takes 15 minutes, retrieving the drop bucket takes 10 minutes, which should be done in sets of 20 buckets before delivery begins thus making the total bucket retrieval time 200 minutes, and finally delivery and securing the collections takes 30 minutes. Therefore, emptying 300 silver dollar machines would take 57 hours and 45 minutes as computed below.
Getting keys is 15 minutes
Buckets retrieving time is 300 * 10 = 3000 minutes
Carts used are 300 / 20 = 15
Carts delivery time is 15 * 30 minutes = 450 minutes
Total time used for the drop process is (Getting keys) + (Buckets retrieving) + (Carts delivery)
= 15 minutes + 3000 minutes + 450 minutes = 3465 minutes.
Conversion to hours 3465 minutes / 60 minutes = 57 hours and 45 minutes.
Question 2
-102602559051. Weighing scale test(10 mins)Weighing and recording into computer per bucket(7 mins)3. \$25 silver coins are wrapped in roll(10 rolls per 1 mins; therefore \$250 per 1 min)4. Silver dollar cans hold 40 rolls = \$1000(5 mins to fill)5. Totals recorded on weigh wrap verification report(5 mins to produce)6. Second hard count to verify the counts(2 mins per can)1. Weighing scale test(10 mins)Weighing and recording into computer per bucket(7 mins)3. \$25 silver coins are wrapped in roll(10 rolls per 1 mins; therefore \$250 per 1 min)4. Silver dollar cans hold 40 rolls = \$1000(5 mins to fill)5. Totals recorded on weigh wrap verification report(5 mins to produce)6. Second hard count to verify the counts(2 mins per can)Hard Count Process
Emptying 300 Machines with an Average of \$750
Assuming a machine has 750 dollar coins, testing the weighing machine is 10 minutes, weighing and recording is 7 minutes per bucket, 5 minutes to write report, one roll has 25 silver coins and takes 1 minute to roll 10 rolls. One Can holds 40 rolls or \$1000 and takes 5 minutes to fill and stack the can, and cage cashier takes 2 minutes per can to verify. Then the computation for 300 machines with a \$750 average collection would be 52 hours and 56 minutes as presented below:
Weighing is 300 * 7 = 2100 minutes
Number of rolls is 300 * 750 coins = 225,000 / 25 coins per roll = 9,000
Wrapping is 9000 / 10 rolls = 900 * 1 minute = 900 minutes
Writing a report is 5 minutes
Number of cans is 900 / 40 rolls per can = 23
Filling all cans is 23 * 5 minutes = 115 minutes
Cage cashier verification is 23 * 2 minutes = 46 minutes
Total time used in the hard counting with 2 wrapping machines is (Testing scale) + (Weighing and recording each bucket) + (Wrapping each roll) + (Filling cans) + (writing report) + (Cage cashier verification)
= 10 minutes + 2100 minutes + 900 minutes + 115 minutes + 5 minutes + 46 minutes = 3176 minutes
Conversion to hours 3176 / 60 minutes = 52 hours and 56 minutes.
Question 3
Going with the assumption of 750 coins in each slot machine and that the casino has 300 slot machines. Then the second wrapping machine would improve the time of wrapping and overall hard count process. Therefore, the time to complete 300 slot machines with an extra wrapping machine will be as calculated below:
Weighing is 300 * 7 = 2100 minutes
Number of rolls is 300 * 750 coins = 225,000 / 25 coins per roll = 9,000
1 wrapping machine rolling is 9000 / 10 rolls = 900 * 1 minute = 900 minutes
Then 2 wrapping machines will be:
900 minutes / 2 = 450 minutes
Writing a report is 5 minutes
Number of cans is 900 / 40 rolls per can = 23
Filling all cans is 23 * 5 minutes = 115 minutes
Cage cashier verification is 23 * 2 minutes = 46 minutes
Total time used in the hard counting is (Testing scale) + (Weighing and recording each bucket) + (Wrapping each roll) + (Filling cans) + (writing report) + (Cage cashier verification)
= 10 minutes + 2100 minutes + 450 minutes + 115 minutes + 5 minutes + 46 minutes = 2,726 minutes
Conversion to hours 2,726 / 60 minutes = 45 hours and 26 minutes.
Notably, the wrapping process will be halved if a second wrapping machine is added. Indeed, the time taken will be 450 minutes instead of 900 minutes with one wrapping machine. The hard count process with two wrapping machines will also take less time that is 45 hours and 26 minutes. The time used with one wrapping machine is 57 hours and 45 minutes. The time saved with the use of two wrapping machines is 57 hours and 45 minutes minus 45 hours and 26 minutes, which is 12 hours and 19 minutes.
This is not the best machine to buy, as the owner should consider buying a second weighing machine instead of an additional wrapping machine to have a greater impact on the time taken in the hard count process. Besides, weighing th

...
Get the Whole Paper!
Not exactly what you need?
Do you need a custom essay? Order right now:

### Other Topics:

• Descriptive Statistics Project
Description: Question one Frequency Classes Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent 40-49 4 13.3 13.3 13.3 50-59 5 16.7 16.7 30.0 60-69 4 13.3 13.3 43.3 70-79 6 20.0 20.0 63.3 80-89 7 23.3 23.3 86.7 90-99...
4 pages/≈1100 words| No Sources | APA | Mathematics & Economics | Math Problem |
• Statistics: Correlation Test
Description: Correlation Output: Correlations Role of Playing Fighting Games Battle Royale Games Role of Playing Pearson Correlation 1 .371 -.284 Sig. (2-tailed) .291 .427 N 10 10 10 Fighting Games Pearson Correlation .371 1 -.450 Sig. (2-tailed) ...
2 pages/≈550 words| No Sources | APA | Mathematics & Economics | Math Problem |
• Data Visualization: Tufte's Precepts of Graphical Greatness
Description: In response to Tufte's Precepts of Graphical Greatness, we can say that compelling visualizations include data, inspire fair reflection on the materials, showcase a variety of figures, make quick comparisons across sets, and show up to possess a focused purpose due to the apparent consistency of the...
1 page/≈550 words| 1 Source | APA | Mathematics & Economics | Math Problem |
Need a Custom Essay Written?
First time 15% Discount!